Gyors kapcsolat
Gyors kapcsolat
Gyors kapcsolat
English Romanian Deutch

Fa hibák

A fa teraszok fő hátránya ,hogy szükség van a rendszeres és igényes karbantartásra , amely megvédi a fát a kártevők, a penész és az időjárás ellen. A jó minőségű és rendszeres karbantartás drága.

Fából készült teraszt valóban lehetséges beszerezni alacsonyabb költségekkel is, mint a WPC termékből, de néhány év után , ezek a költségeket kiegyenlítődnek ,és a fából készült teraszok minősége összehasonlíthatatlanul rosszabb. A Woodlook ™ tökéletes kombinációja a tartós , karbantartást nem igénylő anyagnak amely tökéletesen visszaadja a fa természetes érzetét . A fa teraszokkal ellentétben  immunis a penész és rovarokra , és nem igényel szezonális karbantartást. A fa mint szálkásodó anyag ,könnyen okozhat kellemetlen sérülést.

 Ezzel ellentétben , Woodlook ™ deszkák Standard  úgy van gyártva ,hogy a magas  60%-os akár Woodlook™ HT  70 %- a faliszt tartalom miatt, teljes mértékben megakadályozza a szálkaképződést .

Fa teraszokat  rendszeresen kezelni kell az időjárás hatásai ellen. Az UV sugarak, az eső , a por és a szmog miatt  szükség  van, a fa védelmére  alkid , akril , poliuretán vagy olajfesték használatával, ami növeli a fa tartósságát. Ha ez a védelem nem elegendő , akkor a fa kiszárad , repedések keletkeznek rajta, amelybe bekerül  a víz , a penész és a  gombák , ami a fa  12 - 18 hónapon belüli pusztulásához vezethet . A repedésekből ezután szálkák keletkeznek , amelyek következtében általában rosszabbodik a fa teraszra való felhasználhatósága. Az ily módon keletkezett szálkák növelik a sérülés kockázatát mezítlábon járás közben . Ez a kockázat a fából készült teraszoknál akkor is fenáll, ha  rendszeres a fa karbantartása .

Annak kockázata, hogy egy fából készült teraszt fa-pusztító rovarok támadnak meg, mindig van . Fából készült teraszt eme és más nemkívánatos hatás ellen védi az impregnálás . A faanyag kezelésére leginkább vízben oldódó fémorganikus és szervetlen  bór- , réz- vegyületeken alapuló kémiai impregnálószert használnak, amelyek negatív hatást gyakorol a környezetre. De még ez a védelem sem mindig százszázalékos.

A fából készült teraszok esetében előfordulhat feketére  színeződés, amit fém elemek okoznak. Ezek az fémek a terasz szerelése közben vannak használva és a fekete foltok megjelenését nem lehet elkerülni .