Contact rapid
Contact rapid
Contact rapid
English Hungarian Deutch

Defecte ale lemnului

Principalul dezavantaj al terasei din lemn este necesitatea de întreținere periodică și exigentă, care păstrează rezistenţa lemnului la insecte, putrefacție, mucegai și împotriva factorilor meteorologici. Întreținerea regulată și de înaltă calitate este, de asemenea, costisitoare financiar.

Terasele din lemn pot fi, eventual, achiziționate la un preţ mai mic în comparaţie cu materialul compozit WPC; cu toate acestea, costurile se egalizează după câțiva ani și, mai important, calitatea terasei din lemn devine incomparabil mai rea.

Woodlook™ este o combinaţie ideală de materiale de lungă durată și nu necesită întreținere, având aspectul și percepţia de lemn veritabil. Este rezistent la insecte, putrefacția și mucegaiul lemnului și nu necesită întreținere sezonieră. Granulele şi așchiile din lemn vă pot provoca daune. Cu toate acestea, materialul standard compozit Woodlook™ conţine 60% (Woodlook™ HT – 70%) făină de lemn de mare densitate, care elimină prezenţa aşchiilor.

Terasele din lemn trebuie să fie tratate în mod regulat cu conservanți pentru impermeabilitate și în alte scopuri. Vopselele alchidice, acrilice, poliuretanice sau pe bază de ulei trebuie să fie folosite pentru a proteja lemnul împotriva radiațiilor UV, ploii și particulelor de praf. Dacă protecția nu este suficientă, are loc uscarea lemnului și apar fisuri în care se infiltrează apa și creează un mediu de mucegai și ciuperci care, în final, duc la distrugerea lemnului după 12-18 luni. Așchiile și granulaţiile se creează, ducând la scăderea confortului per ansamblu şi la utilizarea terasei. Aceste așchii pot provoca daune în timpul mersului desculț. Acest risc este prezent chiar dacă este respectată întreținerea regulată. 

Există întotdeauna un risc ca terasa din lemn să fie deteriorată de insecte care atacă lemnul. Terasele din lemn sunt protejate împotriva acestora prin aplicarea de impregnare sub presiune. Impregnarea sub presiune protejează lemnul împotriva insectelor care atacă lemnul și ciupercilor, putrefacţiei și condițiilor meteorologice nefavorabile. Impregnarea chimică pe bază de compuși organometalici și anorganici ai cuprului și borului este utilizată pentru tratarea lemnului; totuși, aceste chimicale au un impact negativ asupra mediului. Cel mai important, această protecție nu este garantată 100%.

Pot apărea pete negre pe terasele de lemn, care sunt cauzate de piesele metalice utilizate la montare și asamblare.