Gyors kapcsolat
Gyors kapcsolat
Gyors kapcsolat
English Romanian Deutch

Hibák WPC

A piacon egyre gyakrabban jelennek meg új, a gyártók és a beszállítók. Az általuk kínált WPC termék gyakran ismeretlen eredetű és minőségű. Ennek oka az egyre növekvő kereslet . A gyártó védjele és a minősége kellene hogy legyena döntő szempont a WPC termékek vásárlásakor.

Vady WPC
(Híg keverék esetében a termék , pórusos és gyenge a stabilitása)

Az egyik legfontosabb tényező a termék kiválasztásakor WPC alkotóelemek összetétele. Ezek tartalma általában 50-60 % keményfa por , 30 %- a műanyag , a fennmaradó 5-10%- a kiváló minőségű termékeknél UV stabilizátorok , adalékanyagok és pigmentek.

 

Amennyiben a gyártási folyamatnál polipropilén polimer ( PP) van használva a lemezek törékennyé válnak , fagyok esetében és alacsony hőmérsékleten előfordulhat a magának az anyagnak a bomlása. Meggyengülnek a lemezek , ami tönkreteheti az anyagot, és a termék elértéktelenítéséhez vezet. Ezért néhány gyártó PP helyett , polivinil- kloridot (PVC) használ, amelyről közismert, hogy napfény hatására egészségre ártalmas ftalátok bocsájt ki . Ezért woodlook ™termékeknél környezetbarát edzett újrahasznosítható polietilén ( HDPE) az adalék, amely nem káros az egészségre , és a laboratóriumi vizsgálatok még nem számoltak be semmilyen fizikai-kémiai változásokról.

Vady WPC
(A nem megfelelő telepítés , rossz minőségű polimer használata, híg keverék)

 

Vady WPC
(Gyenge extrudálás - A keverék egyenetlen sűrűsége)

Sok gyártó használ magasabb arányban puhafa forgácsot - még több, mint 2 mm-es nagyságban is,ami nemcsak a préseltfa kinézethez,hanem az UV sugárzás hatására a termék szemmel látható elszürküléséhez vezet. Ezen forgácsok használata a fagyok beálltakor repedések keletkezéséhez vezethet, ami a fa természetes felszívóképességének köszönhető.

 

Felismeri a jó minőségű WPC terméket nem könnyű, és a magas ár sem jelent garanciát. Ugyanolyan fröccsöntő szerszámok használata és a termék azonos alakja, szinte nem mond semmit a keverék összetételéről . Sokszor csak évekkel később szerez tudomást róla. A legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy meghatározza a termék minőségét , a vállalat multjának alapos áttanulmányozása . Ha a cég több éves tapasztalattal rendelkezik, akkor az az Ön számára kellő előnyt jelent a minőség biztosítására.

Vady WPC
(Gyenge extrudálás - A keverék egyenetlen sűrűsége)